Twin Courtyard House / Charged Voids

first_imgCopyAbout this officeCharged VoidsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChandigarhHousesIndiaPublished on December 24, 2012Cite: “Twin Courtyard House / Charged Voids ” 24 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ SandShowerhansgroheShowers – Raindance SelectWoodEGGERTimberSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaStonesMikado QuartzQuartz Slab – MarbleWoodStructureCraftEngineering – Long-Span StructuresWoodBlumer LehmannAssembly and Logistics of Wood ProjectsHandlesKarcher DesignDoor Handle Madeira ER45Chairs / Benches / CouchesArperModular Sofa – LoopMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Save this picture!© Purnesh Dev Nikhanj+ 23 Share Photographs:  Purnesh Dev NikhanjSave this picture!© Purnesh Dev NikhanjText description provided by the architects. The house is an attempt to blur the boundaries between exterior and the interior of an urban house. The concept of the house is an illustration of a metamorphosis of eastern spatial interiors and western aesthetics. It was designed for two brothers, on two separate levels yet connected without exposing oneself to the harsh weather conditions. Save this picture!© Purnesh Dev NikhanjThe residence utilizes the concept of two cross axes- a vertical axis through the plan which is the central circulation axis for the ground level and it links the house visually from the front to the rear boundary wall and a horizontal axis which connects the two landscaped courtyards creating a vision across the width of the plot. It is at one end of this horizontal axis that the main entry of the house is positioned. The individual enters on the horizontal axis and then is released onto the vertical axis. It was the client’s desire to have a luxurious home; thus, it was a concern to expand the constraints of a small plot and make the site and consequently the house appear larger. Therefore, the cross axes play an integral role in achieving the same. Save this picture!© Purnesh Dev NikhanjThe main staircase upto the first and the second floor is placed right next to the main entrance so that it lends the required privacy to the residents of the ground floor. At the very same time, the visual connection of the staircase is retained with the house on both levels as it looks on the courtyard next to the main entrance of the house, with long vertical glazing running along the staircase. Save this picture!© Purnesh Dev NikhanjAn earthen palette of materials has been selected to allow for the emphasis of natural elements in the house. Rough textures of stone and cobbles have been used in most landscape areas including the central and the rear courts. Extensive use of wood allowed for the necessary warmth in the interiors. Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessmodeLab Introduction to Processing Free WebinarArticlesRIBA’s ‘London Vauxhall – The Missing Link’ CompetitionArticles Share Twin Courtyard House / Charged Voids CopyHouses•Chandigarh, India ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/309802/twin-courtyard-house-charged-voids Clipboard Twin Courtyard House / Charged VoidsSave this projectSaveTwin Courtyard House / Charged Voids India “COPY” Houses Architects: Charged Voids Area Area of this architecture project Year:  2012 ArchDaily Area:  500 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/309802/twin-courtyard-house-charged-voids Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *