Tinbeerwah House / Robinson Architects

first_imgArchDaily Tinbeerwah House / Robinson ArchitectsSave this projectSaveTinbeerwah House / Robinson Architects 2012 Save this picture!© Nic Granleese+ 9 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/475047/tinbeerwah-house-robinson-architects Clipboard Tinbeerwah House / Robinson Architects CopyAbout this officeRobinson ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTinbeerwahHousesAustraliaPublished on February 11, 2014Cite: “Tinbeerwah House / Robinson Architects” 11 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  190 m² Area:  190 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” CopyHouses•Tinbeerwah, Australia Projects “COPY” 2012 Year:  photographs:  Nic GranleesePhotographs:  Nic Granleese Save this picture!© Nic GranleeseText description provided by the architects. Access was a challenge from the start. The site is magnificent but very steep in places. A beautiful creek is crossed at the bottom of a steep descent before the track meanders off through the bush & then up to reach the house site.  A new 400metre track was required to get there. Some clearing was required to build, but much importance was placed on minimizing the disturbance to the site & its surrounds. The house is itself is designed on a grid system of steel portal frames orientated to the north. Save this picture!© Nic GranleeseThis system has enabled the house cantilever or float out towards the tree tops. Zincalume steel sheeting arranged horizontally was selected for cladding to contrast against the vertical nature & colour of the surrounding vegetation. Also very economicalSave this picture!© Nic GranleeseSustainability was a priority. High windows and big eaves allow filtered day lighting into the building avoiding the necessity of superficial light sources. Poly carbonate roof sheeting, lined with timber battens to the underside assist this function in the bathroom & entry. The timber battens and solid timber joinery (sourced locally) soften the hard edgesSave this picture!SketchProject gallerySee allShow lessWhat the Guggenheim Should Consider Before Building in HelsinkiArticlesREX Unveils Details of Five Manhattan West DevelopmentArchitecture News Share Architects: Robinson Architects Area Area of this architecture project Photographs Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/475047/tinbeerwah-house-robinson-architects Clipboard Houses Australialast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *