House Engan / Knut Hjeltnes

first_img 2009 Projects Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/490004/house-engan-knut-hjeltnes Clipboard Norway ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/490004/house-engan-knut-hjeltnes Clipboard Photographs:  Knut HjeltnesCollaborators:Øystein Trondahl, Nils Ole Bae Brandtzæg, Nils Erik Hjorth Joneid, Sieglinde MuribøCity:OsloCountry:NorwayMore SpecsLess Specs House Engan / Knut Hjeltnes CopyHouses•Oslo, Norway “COPY” Year:  CopyAbout this officeKnut HjeltnesOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOsloHousesNorwayPublished on March 27, 2014Cite: “House Engan / Knut Hjeltnes” 27 Mar 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Save this picture!Courtesy of Knut Hjeltnes Save this picture!AxonometricThe importance of keeping the characteristic rock formation of the site and the dramatic view shaped the house. Save this picture!Courtesy of Knut HjeltnesThe first floor of terraced concrete is carefully adjusted to the site, to avoid any alteration of the rocky hills, and keep an imtimate connection with the ground. A wooden volume – a shape typical for traditional norwegian housing – is placed on top of the lower concrete body. This volume contains the more private functions of the house.Project gallerySee allShow lessSilo-top Studio / O-OFFICE ArchitectsSelected ProjectsThe Gravity Stool by Jólan van der Wiel, magnetic innovationArticles Share 2009 “COPY” Save this picture!Courtesy of Knut Hjeltnes+ 17 Share Year:  House Engan / Knut HjeltnesSave this projectSaveHouse Engan / Knut Hjeltnes Architects: Knut Hjeltnes Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *