House in Usuki / Kenta Eto Architects

first_img Photographs Houses CopyAbout this officeKenta Eto ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesUsukiJapanPublished on December 04, 2018Cite: “House in Usuki / Kenta Eto Architects” 04 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?臼木小屋 / 卫藤健太建筑师事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Toshiyuki Yano Manufacturers Brands with products used in this architecture project House in Usuki / Kenta Eto Architects House in Usuki / Kenta Eto ArchitectsSave this projectSaveHouse in Usuki / Kenta Eto Architects Area:  98 m² Year Completion year of this architecture project 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907050/house-in-usuki-kenta-eto-architects Clipboard Architects: Kenta Eto Architects Area Area of this architecture project “COPY”center_img Manufacturers: Atom Lighting, Atom Livin Tech Co., Kawajun, Lixil Corporation, Toto, Acor, FONTE TRADINGSave this picture!© Toshiyuki YanoRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. The site is located on the rolling hills of Usuki-city in Oita Prefecture.In the vicinity, there are scattered fields and houses, and the landscape of mountainous terrain of about 600 meters high continues on the south side. In the conception process, I thought to make use of “difference in level / viewpoint of environment / topography” going down from the mountains in the south to the plain, rising again from the plain to the north side hill where the site is located.In addition, I thought about the shape that the building volume does not disturb the beautiful landscape that spreads all four points of the compass, and the shape that is on the extension of the environment and topography.Save this picture!© Toshiyuki YanoSave this picture!SectionSave this picture!© Toshiyuki YanoThe building appears as a slope that is neither a roof nor a wall.A slope of gradient 4.5 / 10 (about 24 degrees) allows a person to climb directly from the ground line (GL). You can feel the viewpoint of the level difference with a sense of movement different from the stair space, and also climb up slowly and move around in the external environment and the landscape, at the same time in the XY direction from the GL. In addition, it allows you to sit or lie down on the bank to watch and appreciate the pastoral scenery of mountains, plains, and starry skies; it will be a privilege that only this home has that lets you experience the big “phenomenon scale” dynamically by the natural environment such as change of seasons and weather.Save this picture!© Toshiyuki YanoIn the interior, kitchen, living room, master bedroom, and wet area are concentrated on the first floor, and hobby room and kids’ room are arranged on the second floor. The southern edge where the bank goes down has a large opening, connects the inside and the outside as an intermediate space of ​​the courtyard and the space under the eaves, blending the human scale and the environmental scale.Save this picture!© Toshiyuki YanoSave this picture!PlanSave this picture!© Toshiyuki YanoAs for the structure, adopting the conventional post and beam structure method as the main part, and using SPF to appear continuously in the beam in the compartment, express slope, and the diagonal material aesthetically and structurally.Save this picture!© Toshiyuki YanoProject gallerySee allShow lessReconstruction of Historic Town Hall of Buda / Hetedik MuteremSelected ProjectsTower of Bricks / Interval ArchitectsSelected Projects Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/907050/house-in-usuki-kenta-eto-architects Clipboard ArchDaily Save this picture!© Toshiyuki Yano+ 35Curated by María Francisca González Share CopyHouses•Usuki, Japan Projects “COPY” Japanlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *