GR House / REISARCHITETTURA

first_imgCopyHouses•Ostuni, Italy “COPY” “COPY” Houses Manufacturers: AXOR, Hansgrohe, SIMES, Arclinea, Artemide, Cattelan Italia, Flaminia, Garofoli, Gervasoni, Kristalia , LAGO, Living Divani, MARAZZI, Metra, PENTA Light, Pallucco, Porro, Pozzi Ginori, Roda, Sabiana Products translation missing: en-US.post.svg.material_description GR House / REISARCHITETTURASave this projectSaveGR House / REISARCHITETTURA Save this picture!© Alessandra Bello+ 20Curated by Paula Pintos Share Architects: REISARCHITETTURA Area Area of this architecture project CopyAbout this officeREISARCHITETTURAOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOstuniOn FacebookItalyPublished on January 31, 2020Cite: “GR House / REISARCHITETTURA” 31 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932888/gr-house-reisarchitettura Clipboard Area:  187 m² Year Completion year of this architecture project Photographs Italy GR House / REISARCHITETTURA Projects 2019 Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932888/gr-house-reisarchitettura Clipboard Products used in this ProjectFaucetsAXORBathroom Collection – AXOR Citterio MFaucetsAXORBathroom Collection – AXOR Citterio EDesign Team:Nicola Isetta, Paola RebellatoStructural Engineering:Michielin AlessandroMep Engineering:Francesco BertoloCity:OstuniCountry:ItalyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Alessandra BelloText description provided by the architects. The house is located in Puglia’s countryside and combines an original stone structure and a modern extension with minimal taste. The white lime paint combines tradition and contemporaneity giving to the whole a homogeneous image. The project is conceived with a strong integration between outdoor and interior space prioritizing summer-life in nature to relax away from working stress.Save this picture!© Alessandra BelloA manager from New York was searching for a property in Puglia to periodically escape from the stressful life of the city, to relax in contact with nature and to enjoy the sea, food and “slow” life of Puglia’s countryside. Together with the designers, a three-hectare property has been found in an elevated position with views of the city of Ceglie, olive trees, maritime pines, and a small vineyard. On the property, there was already a traditional stone-structure with a square plan, flat roof and 7 vaulted rooms, one of which housed the old wine press. Save this picture!© Alessandra BelloSave this picture!Floor planSave this picture!© Alessandra BelloThe existing structure needed to be refurbished and expanded to meet the needs of the client, although it already had its own harmony and proportion: therefore it was decided to detach the new extension and connect it to the existing construction just through a narrow space that serves as an entrance hall. The two opposing volumes create an internal patio from which you climb onto the roof-terrace through a stair.Save this picture!© Alessandra BelloOn the south and west sides of the new volume develops a veranda that is completely open to the west, towards the pool, and closed by walls towards the south entrance. The pool is slightly raised from the level of the house to follow the natural slope of the terrain, the “bank” created by this difference in altitude forms a seat. The pool area is defined by traditional dry-stone walls on the north and west sides, a gazebo-lounge in metal structure covered with bamboo and an outdoor kitchen with the oven are integrated into these walls, while the south side is open towards the valley and the view.Save this picture!© Alessandra BelloSave this picture!© Alessandra BelloThe living area is in the new extension, the sleeping area is in the original renovated part. The living room is conceived as a single open-space with glazing completely openable on the veranda facing the pool: the outdoor and interior space can be seamless during the summer season, prioritizing open-air life and the relationship with the surrounding landscape. In the existing recovered structure is the master bedroom with a dedicated bathroom, a guest room with bathroom and independent access, a third bathroom and finally an “extra” third room achieved from the recovery of the wine-press room with a glass floor and a futon-bed.Save this picture!© Alessandra BelloProject gallerySee allShow lessTeach for Bangladesh Office Building / Studio DhakaSelected ProjectsSuhrkamp Verlag Offices / KinzoSelected Projects Share Photographs:  Alessandra Bello Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *